Programjaink, esemenyek

Varázshangok Családi Játszóházak

2020. január 18. 16:00

A Varázshangok Családi Játszóház az alábbi programokat kínálja 2 órában:

Baba-és gyermekjátszótér a 0-6 éves korosztály számára

Nagyobb gyerekek és felnőttek egyéni és társasjátékainkat próbálhatják ki

Kreatív Műhelyünkbe minden alkotni vágyó gyermeket és felnőttet várunk

Új játékokat is kipróbálhattok, hozzátok a nagymamát, nagypapát is!

 

 

 

 

Zeneterápiás konferencia a családok egészségéért

2019. november 10. 10:00

A Varázshangok Egyesület 2019-ben először rendezi meg a „Zeneterápiás konferencia a családok egészségéért – szemléletformálás a múlt hagyományaiban és a jövő rendszerében” elnevezésű programját. Egyesületünk kiemelten foglalkozik a művészetterápiás segítségnyújtás különböző formáival, a korai zenei neveléssel, a gyermekek és az ifjúság zenei oktatásával, valamint a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok zeneterápiás fejlesztésével.

Programunk üzenete és célja: figyelemfelhívás a gyermekeink lelki egészségének fontosságára, az ifjúság zenei nevelésének mentálhigiénés hatására, valamint a fogyatékkal élőkkel szembeni toleranciára. A konferencia kísérőprogramjaként szeptember, október hónapokban a gyenesdiási bölcsődében, óvodában és iskolában; a vonyarcvashegyi óvodában és iskolában, valamint a balatongyöröki óvodában összesen 21 rendhagyó zenei foglalkozást tartunk. Rajzpályázatot hirdettünk a települések óvodáiban és iskoláiban a zene gyógyító hatása témában. A rajzpályázaton készült alkotások kiállítására és a díjazásra a konferencia megnyitója után kerül sor.

A zeneterápiás konferencia 2019. november 10-én, vasárnap kerül megrendezésre a gyenesdiási Községházán. Ezen a napon Magyarországról és a határon túlról érkező neves szakemberek tartanak zenei gyakorlatokkal, módszertani bemutatókkal egybekötött előadásokat a zenei nevelés és a speciális zeneterápiás módszerek témájában. Előadóink a budapesti székhelyű Magyar Zeneterápiás Egyesület tagjai, illetve a Mosoly Alapítványnál és a Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozó zeneterapeuták. Olyan területekkel foglalkozunk ezen napon, mint pl. a Kodály-tanítvány Kokas Klára világhírű komplex zenei módszere óvodai környezetbe adaptálva; időskori demenciával küzdők zeneterápiája; autizmus specifikus zeneterápiás lehetőségek; 10-14 éves gyerekek iskolai zeneterápiás foglalkozásai és súlyos beteg gyermekek zeneterápiája kórházi körülmények között. 

Délután két különleges workshopra jelentkezhetnek az érdeklődők. Az egyik egy relaxációs hangutazás a hangtálak, az ének és a fuvola lágy dallamain. A másik workshop kifejezetten nőknek szól, a női szerepek megéléséről.

A konferencia napján délelőtt babasarokkal várjuk a kisgyermekkel érkezőket, illetve egész nap helyi termelők készítményeivel lehet majd ismerkedni. Az ebédszünetben networkingre, ismerkedésre lesz lehetőség, az előadók szívesen fogadják az érdeklődők kérdéseit. Délután ingyenes mentálhigiénés tanácsadásra lehet jelentkezni.

Várjuk az oktatási-nevelési intézményben dolgozókat, az egészségügyi dolgozókat, a szociális társszakmákban tevékenykedő kollégákat,

és a témák iránt érdeklődőket!

Programunk csatlakozik az Európai Zeneterápiás Szövetség által meghirdetett Zeneterápia Európai Napja rendezvénysorozathoz, melyhez az egész országból és Európa több országából is számos rendezvény csatlakozik.

Térségünkben nincs még egy ilyen jellegű komplex rendezvény, mely a témában gyakorlati tanácsokkal, lehetőségekkel látja el illetve az érintett családokat.

 

A konferencián való részvétel ingyenes, a délutáni workshop-okra a helyszínen lehet majd feliratkozni.

 

A programsorozat a Vidékfejlesztési Program keretén belül a VP6-19.2.1.-42-5-17 kódszámú, Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak Leader Egyesület – Helyi értékekre alapuló térségi együttműködések turisztikai célú fejlesztése pályázat támogatásával valósul meg.

Szervező és kedvezményezett: Varázshangok az Egészségért Egyesület.

További információ: Kőhalmi Ágnes elnök 06 30347 6036

 

 

Varázshangok Szabadtéri Játszóház a KKM-en

2019. június 9. 09:00

A Keszthelyi Kilométerek Egyesület meghívására ebben az évben is várunk Benneteket Családi Játszóház Programjainkkal a KKM-en!

Egyesületünk a Keszthelyi Kilométerek rendezvényen 2019. június 08-án, szombaton 09.00-19.00 között, valamint június 09-én vasárnap 09.00-17.00 között 10 és 8 óra időtartamban Varázshangok Családi Játszóházat biztosít a futóknak, családjaiknak és minden kedves részvevőnek! Helyszín: Keszthely, Fő tér.

A két nap alatt az alábbi komplex szórakozási lehetőséggel várjuk a programon résztvevőket és a látogatókat:

1. NAP: 2019. június 08. szombat 09.00-19.00-ig

A.) Baba-és gyermekjátszótér

B.) Innovatív egyéni- és társasjátékok asztaloknál

C.) Kreatív Műhely

D.) Kapla - külön attrakció műfüvön

E.) Jeges Kaland - külön attrakció műfüvön

F.) Buborékeső

G.) Arcfestés

H.) Vizes sziget

I.) Függőágyak

2. NAP: 2019. június 08. vasárnap 09.00-17.00-ig

A.) Baba-és gyermekjátszótér

B.) Innovatív egyéni- és társasjátékok asztaloknál

C.) Kreatív Műhely

D.) Crokinole

E.) Klask- ha időben megérkezik, ugyanis két hónapja rendeltük meg                                                                                                                                         

F.) Buborékeső

G.) Arcfestés

H.) Vizes sziget

I.) Függőágyak

Varázshangok Szabadtéri Játszóházak a gyermeknapon

2019. május 26. 10:00

A Városi Gyermeknapon Fonyódon és Pápán, valamint az Örvényesi Pikniken Zalacsányban voltunk! Igazán örülünk, hogy ilyen sokan vettetek részt programjainkon!  A Galériába hamarosan feltöltjük a képeket!

Húsvéti készülődés és "Babavarázs" vásár

2019. április 13. 09:00

A Varázshangok az Egészségért Egyesület és a Klubkönyvtár szeretettel vár minden érdeklődő kicsit és nagyot, családokat 2019.április 13-án szombaton, 9.00-12.00 között a Pásztorháznál és a Községházán Húsvéti Készülődésre és  "Babavarázs" vásárra.

Az alábbi programokkal várunk Benneteket:

Sütés kemencében, tojásfestés,

húsvéti dekorációk készítése, 

játszóház

"Babavarázs vásár" -használt baba-és 

gyermekholmik vására

veterán játékautók kipróbálása

állatsimogató 10.00 órától

Szívesen fogadunk süteményhez való tojást, lisztet, cukrot, margarint,

díszítőanyagot, valamint kifújt tojásokat!

A programot rossz idő esetén is megtartjuk!

 

Felhívás - áprilisi "Babavarázs" vásárra jelentkezés eladónak

2019. április 13. 08:00
A hagyományainkhoz hűen, idén is megrendezésre kerül a Klubkönyvtár és a Varázshangok Egyesület közös szervezésében a Húsvéti készülődés program. Ideje 2019.04.13. 9.00-12.00-ig. Helyszín: Gyenesdiás Nagyközség Polgármesteri Hivatal nagyterme és mellette található Pásztorház, valamint az udvar. 
Program: Sütés kemencében, tojásfestés, húsvéti dekorációk készítése, játszóház, használt baba-és gyermekholmik vására, húsvéti dekorációk vására, veterán játékautók kipróbálása, 
állatsimogató 10.00 órától.
 A program rossz idő esetén is meg lesz tartva. 
 
Az árusok előre asztalokat foglalhatnak 1000 Ft/ asztal áron Kőhalmi Balázsnál, vagyis nálam név, telefonszám, e -mail cím megadása mellett. Az összeget csak a helyszínen kell  fizetni. Ha valaki nagyon sok árut hoz, kérem vásároljon két asztalt, mert kevés a helyünk. (sörasztal mérete: 50x180 cm) Összesen maximum 15 helyet alakítunk ki, ebből kb. 3 lehet dupla, s érkezési sorrendben lehet ezeket elfoglalni aznap 8.00 órától. 
 
Van még asztalhelyünk bőven, ha valakinek az ismerőse még szeretne jönni, keressen bátran!
 
Üdvözlettel,
Kőhalmi Balázs
telefonszám: 30/347 6036
e-mail: balazs.varazshangokegyesulet@gmail.com