Programjaink, esemenyek

Nyári gitárkurzus felnőtteknek - Alaptanfolyam

2020. augusztus 1. 09:00

A tanfolyam célja:

A kurzusra felnőttek jelentkezését várom, akikkel közös célunk lesz a hangszer első kézbevételétől kezdve az éneklés önálló kíséretéig eljutni.

A tanfolyam menete:

  • A 3 modulból álló képzés teljesen a kezdő szinttől épül fel fokozatosan az önálló és folyamatos akkordos játéktudásig.
  • Zenei előképzettség nem feltétel, de jó, ha szeretsz énekelni!
  • A képzés első két napja szombatra és vasárnapra esik, a harmadik nap pedig a következő hétvégére, szombatra. Ez azért van így, hogy az intenzív két nap alatt szerzett ismereteket legyen idő gyakorolni, és a felmerülő kérdéseket összegyűjteni a képzés harmadik napjára.

Mit kapsz a képzéstől?

  • Egységes, jól kidolgozott és sokszor kipróbált módszertani alapokon nyugvó oktatásban fogsz részesülni, és a kezedben lesz egy igényesen összeállított, egymásra épülő, mintegy 30 mintapéldából álló jegyzet, amit bármikor elővehetsz a gyakorláshoz!
  • A kurzusokon mindig támogatjuk és segítjük egymást, védő környezetet adva az első próbálkozásoknak. Együtt örülünk a sikereknek!

A legfontosabb:

  • A képzés végére kezedben lesz a 30 népdalból, könnyűzenei részletből álló gyűjtemény akkordokkal, pengetési útmutatóval és jól érthető akkordtáblázattal együtt!

Tanítványaim írták az óráimról és rólam:

„Ági óráin a hangulat mindig nagyon jó! Én azért szeretek hozzá járni, mert kiszakadok a mindennapok sűrűjéből, a jókedvű együtt zenélés és éneklés új energiákkal tölt fel. Sikerélményt ad!” (D.-né Evelina, háromgyerekes anyuka)

„Óvodapedagógusként dolgozom, 40 évesen kezdtem el Kőhalmi Ági gitártanfolyamára járni. Az elsődleges célom az volt, hogy az óvodában érdekesebbé tudjam tenni az ének- zenei foglalkozásokat. A gitárórák nagyon jó hangulatúak voltak, igazi kikapcsolódás, felüdülés a nap végén. A szorgalmától függően volt, aki gyorsabban haladt, volt, aki lassabban, de Ági mindig mindenkivel nagyon türelmes volt. Dicsért és bíztatott minket. Olyan dalokkal tanultunk gitározni, amiket ismertünk és szerettünk, így az otthoni gyakorlás is sokkal élvezetesebb volt, nem beszélve a közös zenélésről.”   (E.-né Panni, óvodapedagógus)

„Ági gitárórái igazi kikapcsolódást és örömforrást jelentettek számomra. Örülök, hogy belevágtam teljesen kezdőként és már nem túl fiatalon. Ági kedves, közvetlen személyisége, lelkesedése közösséggé formálta a gitározni vágyókat. Mindenkinek csak ajánlani tudom! ( D.-né Hajni, bölcsődei gondozó)

„Ha valaki engem megkérdezne , hogyan értékelném Kőhalmi Ágnes gitártanítását 1-10-ig terjedő skálán, akkor gondolkodás nélkül rávágnám, hogy 15. Ha mégis jobban elgondolkodnék a kérdésen, inkább 20 pontot adnék a zenei oktatásban kifejtett tevékenységére. Ágnes, aki végtelen türelmével, mindig segítőkész szándékával, finom humorával, őszinte, nyitott, barátságos jellemével bebizonyította sokunknak, hogy a zenetanulás öröm és nem is olyan nehéz, mint ahogy gondoltuk.Én gitározni tanultam nála kb. 3,5 évig: el kell mondanom, hogy más tanárokkal összehasonlítva magasan túlszárnyalja azokat. Az akkordok lefogásában és egyebekben olyan technikákkal ismertetett meg minket, amiről más tanároknál egyáltalán nem hallottam. Az idő arányában sokkal többet fejlődtem nála, mint bármelyik más tanárnál. A szakma magaslatán áll és a tudását nem sajnálja továbbadni.”  (H. Béla borászmérnök)

Rólam:

20 éve dolgozom zenetanárként, gitározni 10 éve tanítok gyerekeket és felnőtteket egyéni, illetve csoportos formában. Óráimat közvetlen, barátságos hangulat jellemzi: igyekszem a hangszertanulás folyamatát zökkenőmentessé tenni lépésről-lépésre haladva az új ismeretek felé. Gitáros kurzusaim sikerét a résztvevők együttesen átélt flow élménye adja.

Jelentkezés, információ:

E-mail:egyuttgitarozunk{kukac}gmail{pont}com

A kurzus díja:

2020. július 20-ig 36.000 Ft

2020. július 20-tól 45.000 Ft

 

 

Újra indulnak a zenebölcsis foglalkozások Gyenesdiáson!

2020. július 8. 10:00

Nagy örömünkre ismét elindulnak a Varázshangok Zenebölcsi foglalkozások a gyenesdiási Községházán!

Minden szerdán 10.00-kor kezdünk!

A foglalkozás díja: 60 perc/1500 Ft

Az aktuális helyzetre való tekintettel csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni a foglalkozáson! Kedd 18.00-ig lehet az alábbi elérhetőségen jelentkezni:

Kőhalmi Ági foglalkozás-vezető:

Tel.: 0630 339 1959

Szeretettel várunk!

 

Zeneterápia előadás Keszthelyen

2020. február 28. 16:00

2020. február 28-án a keszthelyi Természetgyógyász Klub meghívására előadást tartok az érdeklődőknek a zeneterápia alkalmazási lehetőségeiről. Az elméleti információk mellett igyekszem sok-sok gyakorlati, játékos elemet is alkalmazni, hogy még jobban szemléltessem a zenélés, irányított zenehallgatás lélekre gyakorolt hatását. Szeretettel várok mindenkit! Kőhalmi Ági zeneterapeuta

Varázshangok Családi Játszóházak

2020. január 18. 16:00

A Varázshangok Családi Játszóház az alábbi programokat kínálja 2 órában:

Baba-és gyermekjátszótér a 0-6 éves korosztály számára

Nagyobb gyerekek és felnőttek egyéni és társasjátékainkat próbálhatják ki

Kreatív Műhelyünkbe minden alkotni vágyó gyermeket és felnőttet várunk

Új játékokat is kipróbálhattok, hozzátok a nagymamát, nagypapát is!

 

 

 

 

Zeneterápiás konferencia a családok egészségéért

2019. november 10. 10:00

A Varázshangok Egyesület 2019-ben először rendezi meg a „Zeneterápiás konferencia a családok egészségéért – szemléletformálás a múlt hagyományaiban és a jövő rendszerében” elnevezésű programját. Egyesületünk kiemelten foglalkozik a művészetterápiás segítségnyújtás különböző formáival, a korai zenei neveléssel, a gyermekek és az ifjúság zenei oktatásával, valamint a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok zeneterápiás fejlesztésével.

Programunk üzenete és célja: figyelemfelhívás a gyermekeink lelki egészségének fontosságára, az ifjúság zenei nevelésének mentálhigiénés hatására, valamint a fogyatékkal élőkkel szembeni toleranciára. A konferencia kísérőprogramjaként szeptember, október hónapokban a gyenesdiási bölcsődében, óvodában és iskolában; a vonyarcvashegyi óvodában és iskolában, valamint a balatongyöröki óvodában összesen 21 rendhagyó zenei foglalkozást tartunk. Rajzpályázatot hirdettünk a települések óvodáiban és iskoláiban a zene gyógyító hatása témában. A rajzpályázaton készült alkotások kiállítására és a díjazásra a konferencia megnyitója után kerül sor.

A zeneterápiás konferencia 2019. november 10-én, vasárnap kerül megrendezésre a gyenesdiási Községházán. Ezen a napon Magyarországról és a határon túlról érkező neves szakemberek tartanak zenei gyakorlatokkal, módszertani bemutatókkal egybekötött előadásokat a zenei nevelés és a speciális zeneterápiás módszerek témájában. Előadóink a budapesti székhelyű Magyar Zeneterápiás Egyesület tagjai, illetve a Mosoly Alapítványnál és a Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozó zeneterapeuták. Olyan területekkel foglalkozunk ezen napon, mint pl. a Kodály-tanítvány Kokas Klára világhírű komplex zenei módszere óvodai környezetbe adaptálva; időskori demenciával küzdők zeneterápiája; autizmus specifikus zeneterápiás lehetőségek; 10-14 éves gyerekek iskolai zeneterápiás foglalkozásai és súlyos beteg gyermekek zeneterápiája kórházi körülmények között. 

Délután két különleges workshopra jelentkezhetnek az érdeklődők. Az egyik egy relaxációs hangutazás a hangtálak, az ének és a fuvola lágy dallamain. A másik workshop kifejezetten nőknek szól, a női szerepek megéléséről.

A konferencia napján délelőtt babasarokkal várjuk a kisgyermekkel érkezőket, illetve egész nap helyi termelők készítményeivel lehet majd ismerkedni. Az ebédszünetben networkingre, ismerkedésre lesz lehetőség, az előadók szívesen fogadják az érdeklődők kérdéseit. Délután ingyenes mentálhigiénés tanácsadásra lehet jelentkezni.

Várjuk az oktatási-nevelési intézményben dolgozókat, az egészségügyi dolgozókat, a szociális társszakmákban tevékenykedő kollégákat,

és a témák iránt érdeklődőket!

Programunk csatlakozik az Európai Zeneterápiás Szövetség által meghirdetett Zeneterápia Európai Napja rendezvénysorozathoz, melyhez az egész országból és Európa több országából is számos rendezvény csatlakozik.

Térségünkben nincs még egy ilyen jellegű komplex rendezvény, mely a témában gyakorlati tanácsokkal, lehetőségekkel látja el illetve az érintett családokat.

 

A konferencián való részvétel ingyenes, a délutáni workshop-okra a helyszínen lehet majd feliratkozni.

 

A programsorozat a Vidékfejlesztési Program keretén belül a VP6-19.2.1.-42-5-17 kódszámú, Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak Leader Egyesület – Helyi értékekre alapuló térségi együttműködések turisztikai célú fejlesztése pályázat támogatásával valósul meg.

Szervező és kedvezményezett: Varázshangok az Egészségért Egyesület.

További információ: Kőhalmi Ágnes elnök 06 30347 6036

 

 

Varázshangok Szabadtéri Játszóház a KKM-en

2019. június 9. 09:00

A Keszthelyi Kilométerek Egyesület meghívására ebben az évben is várunk Benneteket Családi Játszóház Programjainkkal a KKM-en!

Egyesületünk a Keszthelyi Kilométerek rendezvényen 2019. június 08-án, szombaton 09.00-19.00 között, valamint június 09-én vasárnap 09.00-17.00 között 10 és 8 óra időtartamban Varázshangok Családi Játszóházat biztosít a futóknak, családjaiknak és minden kedves részvevőnek! Helyszín: Keszthely, Fő tér.

A két nap alatt az alábbi komplex szórakozási lehetőséggel várjuk a programon résztvevőket és a látogatókat:

1. NAP: 2019. június 08. szombat 09.00-19.00-ig

A.) Baba-és gyermekjátszótér

B.) Innovatív egyéni- és társasjátékok asztaloknál

C.) Kreatív Műhely

D.) Kapla - külön attrakció műfüvön

E.) Jeges Kaland - külön attrakció műfüvön

F.) Buborékeső

G.) Arcfestés

H.) Vizes sziget

I.) Függőágyak

2. NAP: 2019. június 08. vasárnap 09.00-17.00-ig

A.) Baba-és gyermekjátszótér

B.) Innovatív egyéni- és társasjátékok asztaloknál

C.) Kreatív Műhely

D.) Crokinole

E.) Klask- ha időben megérkezik, ugyanis két hónapja rendeltük meg                                                                                                                                         

F.) Buborékeső

G.) Arcfestés

H.) Vizes sziget

I.) Függőágyak