Alapítótagok

 

Dr. Benyus Zsuzsanna
orvos, magatartásterapeuta

 

Az egyesület tevékenységében gyermekpszichiáterként veszek részt. Klinikai munkám során tapasztaltam, hogy a mentális zavarral küzdő gyermekek és serdülők gyógyulásában a kreatív közösségi élmények nélkülözhetetlenek: legyen szó zenéről, mozgásról, rajzról. Hiszem, hogy a Varázshangok sok problémával küzdő és egészséges fiatalhoz, ill. a családokhoz is eljutnak majd, hogy a mindennapokban segítsenek-gyógyítsanak.

 

Hódosi Cecília
zenepedagógus, gyógypedagógus
vezetőségi tag

 

Az élet nagy ajándéka számomra, hogy zenével foglalkozhatok. A zene birodalmába bejutni, és ott otthonosan mozogni cél vezérelt kisgyermekkorom óta. Ezt az utat szeretném minden gyermek és szülő számára élményekben, tapasztalatokban gazdagabbá, az úton való tájékozódást könnyebbé, emlékezetessé tenni. Foglalkozásaim során dalokon, zeneműveken, játékokon keresztül érzelmi biztonságot szeretnék adni a tanítványaimnak. Arra törekszem, hogy a zenei élményekkel gazdagabbá váljanak, személyiségük színesebb, sokoldalúbb legyen, és könnyebben megtalálják helyüket a mai zavaros világban.

 

Mits Arnold
zenepedagógus

 

Diplomás zenepedagógus vagyok. Az egyetem elvégzése után 11 évet tanítottam egy művészeti iskolában, ahol nagyon a szívemhez nőtt a gyerekekkel való foglalkozás. A közös órai munkán túl sokszor mentünk kirándulni, táborozni a gyerekekkel, és ilyen alkalmakkor a programok szervezésben és lebonyolításában vettem ki a részemet. Az egyesületben is ilyen feladatokat látok el.

 

Lajterné Farkas Bernadett
kertészmérnök

 

Biogazdálkodással foglalkozom. Háromgyerekes családanyaként mindig azt tartottam szem előtt, hogy sokat legyünk kinn a szabad levegőn, szeressük a természetet (szüleim kicsi koromtól ehhez szoktattak, ezúton is megköszönöm nekik), csemetéim, családom elé egészséges ennivalót tegyek az asztalra, és a betegségeket gyógyszerek nélkül, természetes gyógymódokkal küzdjük le. A Harmónia nagy érték, és a természetben megtalálhatjuk, ha nyitottak vagyunk felé. Az Egyesületben azon vagyok, hogy az emberekhez közelebb hozzam ezt az életszemléletet.

 

Lajter Attila
természetgyógyász, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

 

Több mint 10 éve foglalkozom természetgyógyászattal és keleti mozgáskultúrával. Terápiás kezeléseim szerves részét képezi a Hagyományos Kínai Orvoslás alapjain nyugvó akupresszúra, valamint kiegészítő gyógymódként a kínai, shiatsu, yumeiho és thai masszázs. Az egyesületen belül fontos feladatnak tekintem a gyermekek és felnőttek számára tartandó ismeretterjesztő előadásokat és bemutatókat, melyeken megismerkedhetnek azzal, hogy hogyan is lehetne a mindennapjainkat kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tenni ezekkel az egyszerű és gyakorlatias módszerekkel.

 

Kőhalmi Balázs
művelődésszervező

 

2008-ban végeztem a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának művelődésszervező szakán. Az egyesületben az én feladatom a programok és az előadások szervezése, zökkenőmentes lebonyolítása. Kapcsolatot tartok minden érdeklődővel, aki kíváncsi a munkánkra, vagy valamilyen segítséget kér tőlünk. Bátran keressetek minket, hiszen azért vagyunk, hogy segítsünk!

 

Kőhalmi Ágnes
zenepedagógus, zeneterapeuta
elnök

 

A zeneterápiás segítségnyújtás különböző formái és módszerei egyre (el)ismertebbé válnak ott, ahol az ember testi-lelki gyógyítása áll a középpontban. Sajnálatos módon megfigyelhető, hogy a lelki eredetű betegségek száma egyre nagyobb mértékben nő gyermek- és ifjúkorban is. A gyógyszeres-, és más kezelési formák mellett véleményem szerint a művészetterápia adta lehetőségek hatásosan elősegíthetnék a gyógyulás folyamatát. Célom elsősorban a gyermekek és az ifjúság számára kaput nyitni a művészetekben rejlő lehetőségek gyógyító alkalmazása felé.

Hiszem, hogy a korai zenei fejlesztéssel, az ismeretterjesztő információ-áramlással, és az egészség egészében a bio-pszicho-szociális szemlélettel tehetünk egészségünk védelméért, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a következő generációk kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élhessenek.

 

Koncsag Adrienn
óvónő, zenepedagógus, zeneterapeuta
vezetőségi tag

 

Több, mint 10 éve foglalkozom 0-16 éves gyerekek zenei nevelésével, oktatásával. Mivel a zene már csecsemőkorban hatással van a gyerekekre, ezért a kicsiknek zenebölcsit és zeneovit tartok, a nagyobbaknak szolfézst tanítok. Részt vettem különböző programokban a Fogd a kezem Alapítvány szervezésében, valamint önkéntesként zenés foglalkozásokat tartottam a Bátor Tábor Alapítvány nyári táboraiban beteg gyerekeknek. Célom a zene segítségén keresztül a gyermekek fejlesztése, ezért a nagyobb szakmai háttér elsajátítása érdekében elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem posztgraduális művészetterápia képzését. Az egyesületben olyan zenés foglalkozásokat tartok, ahol a testi és lelki hiányosságokat, hátrányokat a zene gyógyító hatásával oldani tudjuk.

 

Kátai Andrea
fuvolatanár, kamaraművész

 

2005-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán Gyöngyössy Zoltán növendékeként fuvola szakon. 2001 szeptembere óta a Kozármislenyi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára vagyok. Hiszem, hogy a zenei nevelés napjainkban is jelentős szerepet tölt(het) be a gyerekek és a fiatalok életében. A tanítás mellett részt veszek az iskola egyéb rendezvényeinek előkészítésében, táborok megszervezésében. Az egyesület céljainak megvalósítását hangszeres tudásommal segítem elő.

 

Jani Gabriella
énekművész, zenepedagógus, zeneterapeuta

 

A zene szerepe egész életemet átszövi. Koncerténekesként, magánének tanárként, és zeneterapeutaként egyaránt azt tartom fontosnak, hogy ezt a hatalmas ajándékot közvetítsem, átadjam, és másoknak örömet szerezzek vele. Szeretném, ha minél több ember életében közel olyan fontos helyet foglalna el, mint az enyémben. Előadóművészként, tanárként és zeneterapeutaként természetesen más és más funkciókkal bírnak ezen törekvéseim.
20 éves pedagógiai tapasztalataim azt mutatják, hogy napjaink egyre inkább igénytelenné vált zenei ízlésvilágán igenis lehetséges alakítani, ezáltal megteremtve az eljövendő generáció zeneértő, zeneszerető, koncertlátogató közönségét.


Zeneterapeutaként főként a geriátria területén szereztem életre szóló élményeket, tapasztalatokat. Az idősekkel végzett receptív és aktív zeneterápiás tevékenységet rendkívül fontosnak tartom, hiszen a magukra hagyott, öregségükkel, elesettségükkel nehezen megbirkózó emberek számára a testi gondozáson túl a lelki törődés is rendkívül fontos feladatunk.