Varázshangok zenebölcsi

„Csókolom a szép hangját!”- köszönt nekem ilyen gyönyörűen egy kisfiú a zenebölcsiben.
Ilyen szívet melengető szavak, és a boldog arcocskák miatt
minden zenebölcsis napom bearanyozódik.

Üdvözöllek, Kőhalmi Ági vagyok, a Varázshangok Zenebölcsi kitalálója és foglalkozásvezetője. Mielőtt tovább olvasnál, bemutatkozok pár szóban Neked – bár tudom, a papírnál és az írott szónál minden személyes találkozás többet ér.

Ének, szolfézs és zeneelmélet tanári diplomáimat, valamint zeneterapeuta oklevelemet Pécsett szereztem, szép és tartalmas egyetemi évek után. Még a tanulmányaim alatt tanítani kezdtem egy kis faluban zongorát, majd szolfézst egészen addig, amíg 2007-ben elköltöztem férjemmel Pécsről Gyenesdiásra. 2008-ban lányunk, 2009-ben és 2013-ban pedig fiúgyermekeink születtek. Gyakorló édesanyaként és zeneszerető emberként az éneklés, mondókázás és a közös zenés játékok családunk mindennapjainak szerves részét alkotják. Segítenek síráskor, fáradságkor, rosszkedvnél; de énekelünk fürdés közben, altatáskor, etetéskor, kocsiban időtöltésként és még sorolhatnám sokáig…

A Varázshangok Zenebölcsiben összegyűlt ismereteimet, tapasztalataimat osztom meg Veled, hogy Te is bátran és célzottan alkalmazhasd a nál

unk megszerzett gyakorlati tudásodat! A zene univerzális, nem csak kiváltságos emberek birtokolhatják! A Varázshangok Zenebölcsi lehetőséget ad Neked arra, hogy védett környezetben élvezhesd azt az időt, amit csak és kizárólag gyermekedre fordítasz!

A zenebölcsi célja

A Varázshangok Zenebölcsi 0-3 éves gyermekeknek és szüleiknek szóló zenés fejlesztő és szórakoztató, heti rendszerességű 60 perces program. A zenebölcsink elsődleges célja, hogy családias légkörben olyan kikapcsolódási formát nyújtsunk a szülőknek, ahol gyermekeik észrevétlenül, játékos formában fejlődnek. Ezért csak kis létszámú csoportokat indítunk, ahol a személyes kapcsolatok elmélyítése és a gyermekek meghitt, közösségben is védett fejlesztése a cél.

A zenebölcsi felépítése

Tapasztalataink, és a szülők visszajelzése alapján a zenebölcsi tematikájának és időtartamának kidolgozásakor azt vettük figyelembe, hogy foglalkozásaink nem „csupán” fejlesztő, hanem közösségi programok is. Ezért vezettük be a 60 perces időtartamot, melyet két részre osztottunk. Az első 40 percben hangszeres énekléssel, vezetett ölbeli játékokkal, sétálós, hintáztatós, táncolós, ugrálós, háton cipekedős zenés-játékos fejlesztő gyakorlatokkal töltjük vidáman és hasznosan az időt. A záró 20 perc pedig levezetésként szolgál játékkal, kötetlen beszélgetéssel, melyre a foglalkozás közben - annak intenzivitása miatt – nincs lehetőség.  A foglalkozások végén közös énekléssel búcsúzunk el egymástól és mindenkinek megadjuk az időt arra, hogy kényelmesen felöltöztethesse gyermekét, nem kell kapkodni és idegeskedni, mert nem siettetünk senkit. Azonban fontosnak tartjuk, hogy aki zenebölcsibe jön, lehetőleg pontosan érkezzen! Ez két dolog miatt is nagyon lényeges. Az egyik, hogy lemaradnak a foglalkozás elejéről, a ráhangolódásról, és egyszerűen belecsöppenek a közepébe, ami senkinek sem tesz nagyon jót. A másik dolog pedig az, hogy kevesebb élményben lesz része.

A magas színvonalat alapos szakmai tudással, biztonságos és minőségi hangszerekkel, fejlesztő eszközökkel garantáljuk már 2009 óta. A zenebölcsivel igyekszünk útmutatást adni ahhoz, hogyan lehet otthon is a tanult dalokat és játékokat játszani. A zenebölcsit ajánljuk a bátortalanabb szülőknek is, mert nem az a lényeg, hogyan tudsz énekelni! Gondolj arra, hogy a nálunk tanult dalokkal, mondókákkal és játékokkal saját életeteket teszed könnyebbé, mert bármilyen helyzetben tudod alkalmazni őket! És végül ne feledd, egy gyermeknek az édesanyja hangja a legszebb a világon! Ha még nem jártál nálunk és kíváncsi vagy ránk, bátran vedd fel a kapcsolatot velünk!

A Varázshangok Zenebölcsiket ajánljuk nevelési és művelődési intézmények figyelmébe, Védőnői Szolgálatok, baba-mama klubok részére is heti rendszerességgel, vagy alkalmanként is. Kérjen egyénre szóló tájékoztatást itt!

 

Kőhalmi Ági foglalkozásvezető

Gyenesdiás, 2016. október 1.