Varázshangok zeneovi

A Varázshangok Zeneovi célja a gyermekek képességfejlesztése, a kifejezés és önkifejezés fejlesztése, valamint a tanulási és szociális viselkedésminták helyes irányba terelése a zene a mozgás és az alkotó folyamatok transzferhatásait kihasználva. A Varázshangok Zeneovi különlegességei a csengő-bongó hangtálak. Gyógyító rezgésük és hangjuk immunerősítő hatású, és olyan területeken segítenek a gyerekeknek, mint a figyelem összpontosítása, a kommunikációs dugók oldása (beszédindítás, kapcsolatok kialakítása), a szorongások és félelmek oldása, vagy a különböző viselkedészavarok korrekciója.

A Varázshangok Zeneovi nem a hagyományos értelemben vett zenés fejlesztő foglalkozás, mely előkészíti a zeneiskolai tanulmányokat (is). A hangsúlyt a zene megszerettetésén keresztül a gyermek személyiségfejlődésének pozitív irányba terelésére, a kreativitásának kibontakoztatására, az önálló gondolatai felvállalására, a rugalmas problémamegoldásra és a szociális viselkedés fejlesztésére helyezzük. Minőségi hangszerek, saját készítésű oktató eszközök biztosítják a gyerekeknek a Kodály Zoltán-i szellemi alapokon nyugvó foglalkozások értékes voltát.

A zeneovis foglalkozások három csoportban működnek:

1. Zeneovi kiscsoportosoknak (3 éveseknek) 30 percben

Ezen a foglalkozáson a gyermekek szülővel együtt vesznek részt, tulajdonképpen a zenebölcsis foglalkozások tematikáját követi ez a program. A dalok, mondókák, játékok több mozgásos gyakorlattal bővülnek.

2. Zeneovi középsősöknek (4-5 éveseknek) 30 percben

Szülő nélküli foglalkozás, melynek középpontjában a zenés szerepjátékok, a bábozás, a körjátékok állnak. Ebben a csoportban már elkezdődik az értő zenehallgatás (összpontosított figyelem) tanulása is élő zenén keresztül.

3. Zeneovi nagycsoportosoknak (6-7 éveseknek) 30 percben

Itt már a körjátékokon, a mozgásos játékokon keresztül tudatosítjuk a zenei alapfogalmakat és nagy hangsúlyt helyezünk az egyenletes lüktetés tényleges meglétére (stabil ritmus-stabil gyermek). Cél itt a zenei nevelésen keresztül a koncentráció nagyfokú fejlesztése előre tekintve az iskolás élet feladataira. A zene transzferhatásait ebben a csoportban aknázzuk ki a leginkább: előtérbe kerül a magabiztosság, a jó kiállás, a mozgás, az egyensúly, az érzelmi intelligencia, a logikai gondolkodás és az anyanyelvi nevelés fejlesztése.

A Varázshangok Zeneovi foglalkozások leginkább nagycsoportnál épülnek egymásra, de nem szerencsés a kisebb csoportoknál sem a hosszadalmas kihagyás. A rendszeres zenei nevelés kiegyensúlyozottabb, boldogabb gyermeket eredményez! 

A zeneovis foglalkozásokat célszerű óvodai intézményi kereteken belül megvalósítani, ezért bátran ajánljuk intézmények számára! Természetesen egyéni kérésre más gyermekprogramba is beépíthetőek (pl.: születésnap, játszóházi programok).

Kérésével, kérdésével bizalommal forduljon hozzánk!