Anyák, gyermekek, Varázshangok

Anyák, gyermekek, Varázshangok

Lányommal, aki most tölti be harmadik évét, pár hónapja csatlakoztunk a Varázshangok zenebölcsihez. Egy közös ismerős ajánlotta a lehetőséget, azóta is hálás vagyok. Mivel még sem bölcsibe, sem oviba nem járt Bogi, szüksége van a gyerekek társaságára. Nagyrészt felnőttek között volt eddig, de itt fokozatosan megtanulta, hogyan reagáljon a többi gyerek közeledésére. Hogy meg kell osztani a játékot és jó szívvel oda lehet adni azt a másiknak, sírás nélkül. Kitárult kicsi világa, egy megszokott és vidám közösségbe csöppent, ahol biztonságban érezheti magát és barátokat is talál.

Fantasztikus csodákra képes a zene, hihetetlen erővel bír a megfelelő „kezekben”. Itt nap, mint nap részesei lehetünk a nem mindennapi csodának. Sokkal tartozom vezetőnknek, Áginak, mert segít a zene útján közelebb kerülnöm a lányomhoz és annak drága kis lelkivilágához. Olyan jó látni és hallani, ahogy önfeledten dalol és mosolyog. Számtalanszor elakad a szavam éneklés közben, mert a boldogságtól még a könnyem is kijön, fülelve drága kis hangját. Annyira várja már, hogy mehessünk a „babákhoz” énekelni és játszani.

Azelőtt rendszerint betapasztotta kicsi kezével a számat, ha énekeltem neki, most viszont már velem együtt énekel, dalol. Részem volt egy újabb csodában is. Pár alkalom után ámulva hallgattam Áginál az anyákat, amint az én lányomat dicsérik, elemzik, hogy mekkora pozitív változáson ment keresztül az elmúlt időszakban. Szinte fel sem fogtam azonnal a hallottakat, csak később jutottak el tudatomig ezek a megható szavak.

Bogi a sorban sokadik példa, hogy nagyon jó hatással van gyermekeink fejlődésére a zene. Az meg külön érték, hogy egy olyan drága lélek, mint Ági fogja össze mindezt, munkálkodik értünk, már ha ezt lehet „munkának” nevezni a szó mindennapi értelmében. Tudom, rendkívül sok időt és energiát fektet minden egyes összejövetelbe, de mindez százszorosan térül meg a kis lurkók lelkében. S bár kicsik és nem igazán értik meg, miért is van ez értük, de mélyen nyoma marad lelkükben és hiszem, hogy a további fejlődésükhöz biztos és erős alapot kapnak. Hisz szemmel látható és érezhető; s mennyire szeretik és élvezik ezeket az alkalmakat, és a maguk módján meghálálják mindezt: egy ölelés, egy puszi, mind árulkodójel.

Lehet, hogy közhely amit írok, de hihetetlenül sok értéket kapunk, megtanítja ez a kis közösség a körülötte lévőket is más szemmel látni és érezni. Nekünk, anyáknak is igazi drága kincs ez a zenebölcsi, mert amellett, hogy barátokat szereztünk, minden egyes alkalommal újabb és újabb csodában van részünk gyermekeink sugárzó arcát nézve. Hálával és szeretettel gondolok minden egyes itt töltött pillanatra.

Egy boldog anya és imádott lánya

Utoljára frissítve: 2016. január 12. 14:49
Létrehozva: 2016. január 12. 14:48